Mavi Kelebekler
Mavi Kelebekler

Mavi Kelebekler

1 Season
TRT 1
Drama

1992-1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan kanlı savaşın içinde yeşermeye çalışan bir aşkın hikâyesi.

  • Episodes
  • Details
1. Bölüm
1. Bölüm
Murat'ın geleceği haberini alan Aida hazırlanır. Murat köyüne giderken yanından geçen araçtan huzursuz olur. Mahalleli de kahvede savaş haberlerini okurken kendi köylerine de sıçramasından korkarlar.
2. Bölüm
2. Bölüm
1h 32m
Düğündeki saldırıdan sonra hastaneler yaralılarla dolmuştur. Ağır yaralanan Emina ameliyata alınır. Ameliyat sonrası kurtulur ama artık çocuk sahibi olamayacaktır.
3. Bölüm
3. Bölüm
Marko, Aida'ya aşıktır fakat ona bir türlü bunu belli edemez. Murat ve Aida konuşurlarken Halil’i görürler ve takip ederler.
4. Bölüm
4. Bölüm
Halil karısını vuranlardan birini yakalar. Radovan, adamının yakalanmasından dolayı çok rahatsızdır. Halil karısına hiç bir zaman çocukları olmayacağını söyler.
5. Bölüm
5. Bölüm
Derya, Murat’ı kıskandığı için Aida’ya karşı tavırlıdır. Halil çarşıda bir adamı takip eder. Adam elindeki bombayı patlatmak isterken Halil üstüne atlar ve kendi canından olur.
6. Bölüm
6. Bölüm
Halil’in cenaze töreni yapılır. Sırplar cenaze töreninde olay çıkarır. Halil’in eşi, sahiplendikleri bebeğin ailesi tarafından alınır. Murat ve arkadaşları Sırplara karşı örgütlenirler.
7. Bölüm
7. Bölüm
Murat’ın arkadaşı Filip'in, Sırplar tarafından öldürülmesi herkesi üzer. Sırplar, Murat’ın kasabasında olay çıkarırlar. Silahsızlandırma kararı çıkar ve herkesin evindeki silahlar toplanır.
8. Bölüm
8. Bölüm
Enver ve Aida, Sırplar tarafından kaçırılır. Marko, Rasko ve adamlarının yerine gelir. Enver ve Aida'yı gördükten sonra Rasko'yu ölümle tehdit eder. Hasoviç ailesinin evinde hüzün ve endişe hakimdir.
9. Bölüm
9. Bölüm
1h 26m
Selim, Vesna'yı kurtarmak için kılık değiştirip Sırpların arasına girer ama vurulur ve yaralı halde Boşnak bölgesine geçmeyi başarır. Bu arada Boşnaklar da fabrikada kendi silahlarını yapmaktadırlar.
10. Bölüm
10. Bölüm
Bosna Hersek'te durum gittikçe kötüye gitmektedir. Sırplar, Boşnaklara ve Hırvatlara taciz ve saldırılara devam etmektedirler. Sırp birlikleri kasabadaki bütün kadınları ve gençleri kaçırırlar.
11. Bölüm
11. Bölüm
Boşnaklar silahlı askeri bir güç oluşturarak kaçırılanları kurtarmak için plan yaparlar. Küçük Leo, esirlerin tutulduğu yeri öğrenir. Ama Boşnaklar oraya gittiklerinde kimseyi bulamazlar.
12. Bölüm
12. Bölüm
Boşnaklar, Sırp askerlerini esir almayı başarırlar. Esir düşen Boşnaklar da kaçmak için plan yapar ve Aida ile 3 arkadaşı kaçmaya çalışırlar. Ancak son anda Sırp askerleri bunu fark ederler.
13. Bölüm
13. Bölüm
1h 24m
Aida, Fadila, Nermuna ve Selma kaçmayı başarmışlardır. Çetnikler, Muratların ve Aidaların evlerini roketatarla vurmak için hazırdır. Evlerin vurulacağını duyan Marko, Radovan ve Rasko'ya karşı çıkar.
14. Bölüm
14. Bölüm
Aida, Nermina ve Fadila kaçma girişimlerinin bedelini ağır öder. Çetnikler onlara akıl almaz işkenceler yaparlar. Marko babasının katilinin peşindeyken, onun bir Çetnik olduğunu öğrenir.
15. Bölüm
15. Bölüm
Aliya İzzetbegoviç yaşam tünelinin açılması için izin verir. Yeşil berelilerin kurtardığı boşnaklar sığınağa yerleşir. Radovan ve üst düzey bir Sırp komutan Boşnaklar tarafından ele geçirilir.
16. Bölüm
16. Bölüm
Radovan'ın esir düşmesiyle bölge komutanlığına Rasko atanır. Yeşil bereliler, Radovan ve yanındakiler karşılığında Aida ve arkadaşlarını kurtarmak için Sırplarla pazarlığa başlarlar.
17. Bölüm
17. Bölüm
Marko, hapsedildiği yerden kaçar. Rasko, Vesna'nın odasına taşınmaya karar verir. Vesna çareyi kaçmakta bulur.
18. Bölüm
18. Bölüm
Aida ve Marko binbir güçlükle otelden kaçmayı başarır. Ama Çetniklerin peşlerini bırakmaya niyeti yoktur. Her yerde onları aramaya başlarlar. Peşlerindeki Çetniklerden kaçarken bir eve sığınırlar.
19. Bölüm
19. Bölüm
Enver ve Emina bombalarla çöken tünelin altındadır. Muratlar onları göçük altından çıkardığında Enver'in durumu ağırdır. Marko ve Aida'nın kaçışı zorlu şartlarda sürmektedir.
20. Bölüm
20. Bölüm
Rasko'nun planı Vesna'nın karşılarına çıkmasıyla suya düşer. Aida ve Marko tam her şey bitti dedikleri anda Boşnakların yardımıyla Çetniklerin elinden bir kez daha kurtulmayı başarırlar.
21. Bölüm
21. Bölüm
Derya ve Murat, Rasko'nun tuzağına düşmüşlerdir. Mirza, Emina ve Suat, Sırplarla çatışarak Murat'ı kurtarırlar. Çetnikler Marko ve Aida'nın kaldığı dağ evine gelmek üzeredirler.
22. Bölüm
22. Bölüm
Aida ve Murat'ın içinde olduğu tabutlar, Sırp askerleri tarafından kontrol edilmektedir. Kontrol sırasında Marko kaçar ve Boşnaklara teslim olur. Marko, Boşnaklara Aida'nın hayatta olduğunu söyler.
23. Bölüm
23. Bölüm
1h 38m
Mirza, Alma’yı sorguya çeker. Alma’ya ensesindeki dövmeyi sormaktadır. Bu dövme Mirza’ya geçmişi hatırlatır. Gözlerinin önünden sürekli karısına yapılan saldırı geçmektedir.
24. Bölüm
24. Bölüm
1h 34m
Kobra esir alınır. Sığınaktaki herkes büyük bir sevinç içindedir. Mirza için intikam vakti gelmiştir. Bu arada Aida aşk acısı ile baş etmeye çalışırken, Marko hep onun yanındadır.
25. Bölüm
25. Bölüm
Otele yapılan operasyon sırasında Murat yaralanır ve Mahir'le birlikte esir düşerler. Mirza ve diğer Boşnaklar, Çetniklerin başka bir köye saldıracağı haberini alırlar ve hemen harekete geçerler.
26. Bölüm
26. Bölüm
Murat ve Mahir, Çetniklerin elinden kurtulurlar ve sığınağa yanlarında cephane dolu bir kamyonla gelirler. Rasko ise Vesna'nın kendisine dönmesi için arkadaşlarını teker teker öldürmeye başlar.
tabii
© 2024 tabii, All Rights Reserved
  • Terms of Use
  • Privacy
  • Cookie Preferences