Daha iyi bir deneyim için yeni TRT İzle mobil uygulamasını indirebilirsiniz.
Herhangi bir bölüm yok!
Bir kişinin dokunsal ayırt edici sistemi yeterli bir şekilde gelişmediyse bu kişinin özellikle ince motor becerileri olumsuz yönde etkilenir. Balon kafalar gibi aktivitelerle bunu geliştirebilirsiniz.
Çocuklarımız aslında gelişimsel olarak çok erken yaşta makas kullanmaya başlayabilirler. Erken dönemde özellikle keskin olmayan ve sadece kağıt kesebilen makaslar kullanılmalıdır...
Çocuklarımız farklı ve eğlenceli şapkaları takmayı çok severler. Takacakları şapkayı kendileri tasarlayıp yapmaları, motivasyon ve keyiflerini daha da arttırır.
Kendi oyuncak uçağımızı, bir kartondan tasarlamak hem çok eğlenceli hem de çok geliştirici bir faaliyettir. Bu aktivite esnasında birçok becerinin ayni anda gelişimi mümkün olmaktadır...
Bu tür faaliyetler esnasında çocuklarımız, ev ortamında rahatça bulabilecekleri malzemelerle, farklı farklı nesneler üretmeyi öğrenir. Örneğin soda şişesinden bir palyaço üretmek gibi.
Kağıt katlama oyunlarını çeşitlendirmek tamamen bizim hayal gücümüze bağlıdır. Kişinin üretkenliğine ve hayal gücüne bağlı olarak İster uçak, ister çiçek, isterse çok daha farklı şeyler yapılabilir...
Haydi Sürpriz Kutusu ile "Panda Dosya" yapalım. Malzemeleri hazırla, yap ve sevimli bir panda dosyan olsun!
Notların için 'Sevimli Notluk' yapalım. Sevimli notluk aktivitesi yine bir çok beceriyi aynı anda barındıran bir aktivitedir. Bu aktivitenin en önemli özelliği, sert maddeleri kesmektir.
Bu kalemlikler ile odalarınız ve çalışma masalarınız daha güzel görünecek! Aktivite esnasında, çocuğumuzun sadece ince motor becerileri gelişmez, aynı zamanda bekleme becerisi gelişmiş olur.
Abaküs gibi faydalı bir aracın ev ortamında da yapılıyor olabilmesi mutluluk vericidir. Bu çalışmada çocuklarımızın birçok alanı gelişmektedir. Haydi hep birlikte nasıl yapabileceğimizi öğrenelim.
Çorap’tan kukla yapmak birçok kişinin aklına gelen bir yaklaşım değil. Bu tür programlar ve aktiviteler sayesinde çocuklarımızın daha farklı düşünmelerini, daha üretken olmalarını teşvik ediyoruz.
Ev ortamında ve hatta mutfağınızda bulunan malzemelerle, farklı ve ilgi çekici aktiviteler yapabilirsiniz. Baklagillerle bir mozaik yapmak hem son derecede keyifli hem de geliştirici bir aktivitedir.
Çok basit ve sıradan malzemelerle çok yaratıcı aktiviteler mümkündür. Bu aktivite, onlardan biridir. Resim yapmak ve çizilen resmi, daha fonksiyonel hale getirme bunlardan biridir...
Bir pet şişeden bir araba çıkabileceğini düşünmek, üretken bir düşüncedir. Üretkenlik; sorun çözme, yenilik yapma, yeni ve alışılmadık alanları keşfetme yeteneğine can verir...
Her ev ortamında bulunan peynir kutularıyla bir faaliyet yapmak ve bu faaliyet esnasında çocuğunuzun bazı becerilerinin gelişimini desteklemenin mümkün müdür? Gelin beraber deneyelim!
Eski zamanlarda taşlarla çok farklı oyunlar üretilirdi. Örneğin beş taş, on koyulu taş, kuka gibi. Bu bölümde de taşları boyayarak farklı şekiller ve resimler oluşturuyoruz!
Dondurma çubuklarla çerçeve yapmak çok üretken bir yaklaşımdır. Ancak dondurma çubuklarıyla sadece çerçeve değil birçok farklı materyaller yapabilirsiniz...
Rulo robot yapımı bol miktarda motor ve bilişsel becerileri geliştiren bir aktivitedir. Ayrıca ruloları birbirine geçirmek ve bir bütün oluşturmak ise görsel algıyı geliştiren bir yaklaşımdır...
Çocuklarımız hayvanları çok severler. Genelde her türlü hayvan temalı aktivitelere karşı motivasyonları yüksek olur. Yengeç aktivitesi yine çocuklarımızın çok seveceği bir aktivite olacak...
Çocuklarımızla vakit geçirirken, bu vakitlerin kaliteli geçmesi son derecede önemlidir. Bugün çeşitli malzemelerden kitap yaracı yapmayı öğreniyoruz!
Günlük hayatımızda kullandığımız nesnelerin ve oyuncakların her birinin farklı şekillerden ibaret olduklarını görürüz. Örneğin bir tren vagonu, dikdörtgenden, tekerlekleri birer daireden...
Çocuklarımızın birçoğu resim yapmayı sever ve bu şekilde kendilerini hem sakinleştirirler hem de rahatlatırlar. Resim yapmak çok basit gelse bile, birçok aşamadan oluşan bir beceridir.
“Kardan Adam Pano” aktivitesi esnasında pek çok becerilerimiz gelişim göstermektedir. Cetvel kullanmak, dikdörtgen şeklini kesmek, kardan adam çizmek, esnek düşünmek gibi.
Sıradan bir kutudan ne yapabiliriz? Bir makarna evi yaptık. Peki başka ne yapabiliriz sorusu, çocuklarımızın planlama ve üretken düşünme becerilerini geliştiren bir yaklaşımdır...
Sıradan şişelerden, çocuklarımızla eğlenceli aktiviteler yapabilmek son derecede güzel bir düşüncedir. Hem evimizdeki atık malzemeleri kullanıyoruz hem de bir takım becerilerimizi geliştiriyoruz.
Langırt eğlenceli aktivitelerden bir tanesidir ve oynarken birçok beceri alanları gelişme göstermektedir. Çubukları döndürebilmek için iyi bir el gücü ve bilek esnekliği gerekmektedir.
Zaman kavramı üç ve dört yaşında hala çok soyut bir kavramdır. Okul öncesi çocuklarımızın bol miktarda zaman ağırlıklı etkinlikler yapması, zaman kavramın kafalarında daha iyi oluşmasını sağlar.
Salyangoz yapmanın birçok yolu var. Örneğin hamurdan salyangoz yapmak, peçeteden salyangoz yapmak, bu etkinlikte olduğu gibi gazete kağıdından salyangoz yapmak mümkündür.
Çocuklarımız su altındaki hayatı çok merak ederler. Balık çeşitleri, su altındaki bitkiler, taşlar... Kendi hayal güçlerini kullanarak akvaryum tasarlamak bir fırsattır.
Çocuklarımız uykuya geçiş esnasında kullandıkları malzemelere önem vermektedir. Çocuklarımızın kendi yastıklarını kendileri tasarlamaları ve yapmaları, onlar için daha da önemli ve keyiflidir.
Çocuklarımızın sevdiği taşıtları, kendilerinin hazırlaması, son derecede eğlenceli ve geliştiricidir. Basit bir ruloyu helikopter haline getirmek, çocuğumuzun bakış acısını geliştirir.
Eğer dokunduğumuz nesneleri doğru bir bicimde algılamakta zorluk çekersek, nesneleri doğru bir şekilde kullanmakta zorluk çekeriz. Örneğin kalem kullanımımız ideal bir şekilde olmaz.
Farklı rollere bürünmek, örneğin kedi rolüne girmek ve/veya dinozor rolüne girmek vb. hem sosyal hem de bilişsel gelişimi geliştiren bir yaklaşımdır. Şapkalarla bunu yapabiliriz!
Çocuklarımız farklı hayvanlarla oynamayı ve onlar gibi hareket etmeyi severler. Hayvanları, ev ortamında bulunan malzemelerle tasarlamak ise, tamamen farklı bir yaklaşımdır.
Kumbara yine çocuklarımızın çok keyif aldığı bir eşyadır. Peki çocuklarımız hangi yaş grubunda para kavramını anlamaya başlarlar?
Sürpriz Kutusu'nda robot maske yapıyoruz. Malzemeleriniz hazırsa haydi birlikte yapalım...
Çoğu aktivite esnasında beklememiz gereken bir süre vardır. Boyamanın, yapıştırıcının kurumasını beklemek gibi. Çocuklarımıza beklemeyi öğretmek temel bir beceridir.
Çocuklarınızla ölçüm ağırlıklı aktiviteler yapmak, hem geliştirici hem de eğlencelidir. Ölçüm; hayatımızın içinde olan bir kavramdır. Birçok beceri, görev ve yaşam becerileri ölçüm ile bağlantılıdır.
Erken yaştan itibaren, çocuklarımız farklı şekilleri, çok farkında olmadan kullanırlar. Şekiller, çocuklarımızın günlük yaşamlarında çok sık tanık oldukları bir durumdur...
Bir halat ile farklı farklı eşyalar yapmak mümkün müdür? Bu tamamen yaratıcılığımıza bağlı olan bir durumdur. Hayal ederken geçmiş tecrübelerimiz ve görsel bütünleme becerimizİ kullanırız.
Çocuklarımızın yaptığı birçok aktivitenin içinde kesme becerisi gerekmektedir. Yaş ilerledikçe kesme becerileri daha gelişir ve zamanla küçük boyuttaki şekilleri kesebilmeyi başarırlar.
Çocuklarımız ile aktiviteler yaparken, birçok farklı alanı destekliyoruz. Örneğin ince motor gelişimi, görsel algı becerilerimiz, dikkat sistemimiz ve bilişsel becerileri gibi...
Çocuklarımız hatta bebeklerimiz kağıtları parçalamaktan çok hoşlanırlar. Bebeklerimiz avuç ile kağıtları yırtmaya çalışırken, yaş ilerledikçe bu durum daha farklılaşır...
Kuklalarla oynamak birçok kültürde olan bir oyun türüdür. Kuklalarla oyun oynamak, çocuklarımızın bazı önemli öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Örneğin iletişim!,
Pizza kutusundan, bir ödev çantası üretebilmek çok ilgi çekici bir düşünce ve yaklaşımdır. Çocuklarımızın bu tür düşünceleri üretmelerine fırsat vermekte fayda vardır...
Çocuklarımızın sevdiği faaliyetlerden bir tanesi resim çizmektir. Çocuklarımıza resim yapmanın başka yolları olduğunu anlatmak ve göstermek için, Pofuduk Boya bu aktivitesi çok iyi bir örnektir.
Siz de kendi şatonuz olsun ister misiniz? Gelin hep beraber yapalım!
Hızlı bir tüketiminin olduğu bu zamanda, çocuklarımıza geri dönüşüm mantığını öğretmek ve bu konuda bilgilendirmek çok önemli bir sorumluluktur...
Çocuklarımız ile yaptığımız birçok aktivite ölçme becerisi içerir. Örneğin bir kartonun tam ortasını bulup kesim yapmamız, kağıdı ortadan katlamamız, yüz şekli vermemiz gibi...
Faaliyetler yapabilmek için belirli bir seviyede üretkenliğimizin yerinde olması gerekmektedir. Hayal kurmak, canlandırabilmek, esnek düşünebilmek gibi...
Birçok faaliyette olduğu gibi, “Kaşık Fotoğraflık” faaliyetinde de ince motor becerilerimiz gelişme göstermektedir. Örneğin mandal kullanmak, çocuğumuzun parmak kontrolünü geliştirir...
Çocuğunuza ev ortamında bekletmeyi nasıl öğretebilirsiniz? Örneğin bir kek pişirme esnasında, kekin pişmesini izlemek veya çok acıktığında, siparişin gelmesini bekleyebilmek, aslında bir beklemedir.
“Hacıyatmaz” aktivitesi, diğer becerilerin yanı sıra daha farklı bir bakış acısı vermektedir. Denge kavramı... Örneğin; dengede durabilmek, dengeli yürüyebilmek, vücudumuzu dengeli kullanabilmek...
Pek çok aktivitede, bir parçadan bir bütün oluşturuyoruz. Örneğin; çubuklardan kale yapıyoruz, lego parçalarından ev yapıyoruz. 'Tren Notluk' da bu aktivitelerden bir tanesi...
“Kuş Yemliği” aktivitesinde olduğu gibi, şişeyi tabağa yapıştırmak ve kurumasını beklemek zaman isteyen bir durum. Bu zaman diliminde, çocuğun beklemesini sağlamak, beynin ön kısmını geliştirir.
Gölge oyunlarını birçok farklı şekillerde oynamak mümkündür. “Gölge Oyunu” bir seçenek. Başka bir seçenek ise parmak kuklalar olabilir. Keyifli oyunlar…
Eller arasındaki koordinasyon yetersizse, örneğin makas kullanırken; bir elimizle makası tutup, diğer elimizle kağıdı yönlendiremiyorsak, bilateral koordinasyonda zorluklar yaşıyoruz demektir.
Kağıt Şapka yaparken şablon kullanarak bir şapka yapılmaktadır. Şablonu çıkartabilmek için, bir elle kalem, diğer elle şablonu tutmak gerekmektedir, aksi taktirde doğru bir şekil çıkmayabilir.
Akrilik boya ile resim yapmak hem çok eğlenceli hem de geliştiricidir. Bir fırça ile boya yapmak özellikle hem parmak kontrolünü hem de manipülatif parmak hareketlerini geliştirir.
Esnek düşünebilmek ve yaratıcı olabilmek günlük yaşamımızda kullandığımız çok önemli becerilerimizdendir. Özellikle öğrenimimiz esnasında esnek düşünmeye ihtiyacımız var.
Kuklalarla yıllardır oyunlar oynanıyor, tiyatrolar yapılıyor, eğitimler veriliyor. Çocuklarımızın kuklalar ile oyun kurmasına sağlamak, gelişimlerine katkıda bulunmamıza yardımcı olmaktadır.
“Tabak Maske” faaliyetimizde de, özellikle kesme ağırlıklı aşamalar mevcuttur. Örneğin kağıt tabağın ortasından bir daire şekli kesmek gibi...
Basit düşünerek ve özellikle çocuklarımızın da böyle düşünmesini sağlayarak onların esnek düşünmelerine ve aynı zamanda yaratıcı olmalarına yardımcı olmak mümkündür.
Mıknatısla oyun oynamaktan hoşlanmayan bir çocuk var mıdır acaba? Bu bölümde mıknatıslı kedi yapıyoruz!
Birçoğumuz çocukluğumuzda parmak kuklalarla oyunlar oynamıştır. Parmak kuklalarla oynanan oyunların eğlenceli taraflarının yanında, geliştirici tarafları da var.
Çocuklarımıza “Davul Seti” gibi, bekletmeli oyunlar ve faaliyetler sunarak, bekleme becerisini öğretebiliriz. İyi eğlenceler…
El göz koordinasyon becerisi, bebeklik döneminde gelişmeye başlayan çok önemli bir beceridir. Örneğin çıngırağa uzanmak gibi...
Rafya, halat, yün gibi farklı malzemeleri kullanarak, onlarla uğraşarak ve eğlenerek bir takım alanları geliştirmek mümkündür. Peki bunlar ve deniz kabuklarıyla neler yapabiliriz?
Esnek düşünmemiz, tecrübelerimizi çağırarak ve mevcut andaki malzemelerle harmanlayarak yaratıcılığımızı ortaya koymak mümkündür. “Kağıt Cüzdan”, o aktivitelerden bir tanesi.
Çocuklarımızı kitapları sevmelerini ve okumalarına teşvik edecek her türlü yaklaşım güzeldir. Kitap ayraçları, kitap okurken kullandığımız bir araçtır...
Renkler, hayatımızın içindeki güzelliklerdendir. “Saksı Çocuk”, farklı renkleri karıştırmanın önemini vurgulayan faaliyetlerden bir tanesidir...
Kağıt üzerinde çalışma, yaptığımız en klasik faaliyetlerimizdendir. Son derecede pratik ve eğlencelidir. “Üçgenin Gücü” adındaki faaliyetimiz, üç boyutlu bir çalışmadır...
Çocuklarımızın ince motor kaslarını geliştirmek için farklı faaliyetler yapmaktayız. Örneğin pastel kalem ile boyama, peçete yırtma, basit şekilleri kesme gibi...
“Tebrik Kartı” faaliyetinde, sıradan olmayan, önemi büyük bir başka yaklaşım var, o da “derinlik algısıdır”. Hamur yapıştırıcısını kullanarak, kartın üzerine bir derinlik katıyoruz.
Boş bir kutuyu ne yapabiliriz sorusunu sorduğumuzda, birçok kişi, saklama kutusu yapabiliriz diye düşünür. Oysa “Sonsuz Mekanlar” gibi farklı ve çok daha ilgi çekici üretimler yapmak mümkün.
Çocuklarımızı üretmeye teşvik etmek, onları iyi hissettirir ve mutlu eder. “Ben basit bir malzemeden çok anlamlı ve fonksiyonel bir üretim yapabildim” duruşu, özellikle benliklerine iyi gelir.
Evet, kağıtları katlayarak farklı şekiller yapmak mümkündür. “Rüzgar Gülü” o faaliyetlerden bir tanesidir. Kağıt katlamak pek çok beceri gerektirir...
Çocuklarımız faaliyet yaparken onların, zamanı anlamlı kullanmalarını teşvik etmek son derecede önemli. Örneğin pet şişeyi boyadıktan sonra, kurumasını beklediğimiz sırada, başka bir işlem yapmamız.
Kinetik kum, parmak boya ile faaliyetler, su maymuncuklar, oyun hamurları gibi dokunsal ağırlıklı birçok farklı oyun oynamak mümkündür...
“Periskop” faaliyetinin içindeki tasarım, çocuklarımızın düşünmelerini sağlamaktadır. Örneğin, hedef nedir? Bu hedefe ulaşabilmek için hangi aşamalardan geçmek gerekiyor?
Dokunsal oyunların olumlu etkisi son zamanlarda daha fazla bilinmeye başlandı. Çocuklarımız dokunarak yaptıkları faaliyetleri saatlerce, sıkılmadan oynayabilirler...
Beklemeyi bilen ve sabırlı olan bir çocuk, ilerleyen dönemde daha hızlı öğrenen, daha mutlu olan ve daha hızlı sonuca varan bir kişi olur. Teneke Çerçeve ile bunu öğreniyoruz!
Resim çizmek çocukların en sık yaptıkları faaliyetler arasında. “Çiftlik Maketi” adındaki faaliyetimizde, çok pratik ve aşamalı bir şekilde bir ineği nasıl çizebileceğimizi gösteriyoruz…
“Sınıf Süsü” adındaki faaliyetimizde, pelür kağıt kullanıyoruz. Bu kağıdı kullanarak evinize süs, oyuncakları koruma amaçlı kaplama, kutuların içini “döşeme” gibi farklı projeler yapabilirsiniz.
Pelür kağıdını, sınıf süsü veya çizdiğimiz resimleri keserek yapıştırdığımız ve kartonu keserek yaptığımız kutu kostümü gibi farklı birçok faaliyette kullanırız...
Faaliyetler esnasında farkında olmadan sürekli parmaklarımızı kullanmaktayız. Farenin yüzünü kartonun üzerine yapıştırırken, parmak uçlarını kullanıyoruz...
Mıknatısların boyutlarına göre onlarla farklı şekiller yapabilmek mümkün. Mıknatısı her kullandığınızda, parmak gelişimini olumlu yönde etkilemektesiniz...
Ruloları karton ile kaplamak basit bir işlem gibi gözükse de o an birçok önemli beceri çalışılmaktadır. Rulonun etrafını karton ile kapladığımızda, iki elimizi aynı anda kullanırız...
Sürpriz Kutusundan çıkan malzemelerle bu sefer kil kukla hazırlıyoruz. Haydi sen de malzemelerini hazırla!
Rengarenk boyalarımız ve hayal gücümüz hazır mı? Bu bölümde sulu boyayla neler yapabileceğimizi öğreniyoruz.
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde hem hayal gücümüzü kullanıyoruz hem de hafızamızı geliştirecek bir oyun oynuyoruz!
Kartonlardan neler mi yaparız? Sevdiğimiz hayvanların şeklinden kovalar yapabiliriz... Bu sefer de kedi kova yapıyoruz!
Enerji nedir? Biz de kendimiz enerji üretebilir miyiz. Buyurun nasıl sudan enerji üretebileceğimizi öğrenelim...
Evde kullanmadığımız eşyalardan neler yapabiliriz? Rulo haline getirdiğimiz bir kartonu çok sevdiğimiz bir hayvan dostumuza ya da plastik bir şişeyi vazoya çevirebiliriz...
Sevdiğiniz anılarınızı, fotoğraflarınızı kendi emeğinizle çerçevelemek ister misiniz? Bu bölümde evinizin en güzel yerlerine koyacağınız çerçeveler yapıyoruz.
Arkadaşınıza yolladığınız bir kartla aynı zamanda bir çiçek yetiştirmesini sağlayabilir misiniz? Sürpriz Kutusu sayesinde bu mümkün. Bu bölümde tohum kartı yapıyoruz.
Kullanmadığınız bir kutuyu hem güzel hem de kullanışlı bir hale getirebilir misiniz? Üstelik içinde biriktirdiğiniz paralarınızı da saklayabilirsiniz... Bu bölümde baykuş kumbara yapıyoruz.
Sürpriz Kutusu'nun 100. bölümüne özel artık malzemelerden pasta yapıyoruz. Siz de bizimle birlikte kutlayın!
Pek çok kukla türünü öğrendik, bu bölümde ise el kuklası yapıyoruz. Haydi bize katılın...
Evdeki boş yoğurt kaplarını çöpe atmayarak hem doğaya katkıda bulunalım hem de onları süsleyip boyayarak tekrar kullanışlı hale getirelim.
Anılarımızı kendi zevkinizle hazırladığınız albümlerde saklamak ister misiniz? O zaman hazırlayın malzemelerinizi!
Malzemeleriniz hazırlayın. Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde yürüyen uğur böceği yapıyoruz.
Dışarıda gördüğümüz köpük yapan oyuncaklardan evde de yapabilir miyiz? Sürpriz Kutusu sayesinde tabii ki yapabiliriz.
Pekala kağıttan da uçurtma yapılabilir. Nasıl mı? Buyurun beraber deneyelim...
Koli, süslemeler ve diğer malzemelerle odanıza kendi aydınlatmanızı yapabilirsiniz. Hazırlanın, başlıyoruz...
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde hayal gücümüzü de kullanarak kitaplarımız için destek yapıyoruz. Siz de bize katılın!
Bize katılın! Bu bölümde rengarenk boyalarla sıcak hava balonu yapıyoruz...
Sürpriz Kutusu'nda hem kullanışlı hem de eğlenceli aktiviteler yapmaya devam ediyoruz. Bu bölümde de uzaylı deefterlik yapıyoruz.
Kendi oyuncağımızı da kendimiz yapabiliriz. Sürpriz Kutusu ile boncuk labirent yapıyor, hem eğleniyor hem de öğreniyoruz.
Peki yaptığımız oyuncakların yürümesini sağlayabilir miyiz? Bu zihin geliştirici aktiviteye siz de davetlisiniz.
Annenize, arkadaşınıza ya da kendinize bir kolye yapmak ister misiniz? Bu sefer seramik yapmayı öğreniyoruz...
Terlikten duvar süsü mü? Evet doğru gördünüz. Sürpriz Kutusu'nda her malzemeden çeşitli ürünler yapılabilir...
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde geyik şeklinde taç yapıyoruz.
Sürpriz Kutusu'nda bu sefer balonlu araba yapıyoruz.
Sürpriz Kutusu: Baskı Çalışması
Sürpriz Kutusu: Kutu Kaplama
Sürpriz Kutusu: Rüzgar Çanı
Sürpriz Kutusu: Hafıza Oyunu
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde tabaklardan terazi yapıyoruz. Bu etkinlik sayesinde hem ölçüleri öğreniyor hem de eğleniyoruz.
Bu sefer de kamışlardan kukla yapıyoruz. Sürpriz Kutusu için her malzeme eğlence ve oyun demek!
Bu bölümde kartondan daha neler yapabiliriz, bunu görüyoruz. İstersek çeşit çeşit hayvan, istersek bir çiftlik bile yapabiliriz!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel bu bölümde çocukları stüdyomuzda ağırladık...
Çay altlıkları ve bilye ile balerin yapmak mı? Bakalım bu bölümde Sürpriz Kutusu'ndan neler öğreneceğiz...
Sürpriz Kutusu'nda yalnızca kullanışlı eşyalar ya da oyuncaklar yapmıyor pek çok şey de öğreniyoruz. Örneğin denge nedir, nasıl sağlanır?
Sürpriz Kutusu'nda bu sefer çarpışmayan araba yapıyoruz, haydi siz de bize katılın.
Sürpriz Kutusu'nun bölümdeki konusu karton kardeşler. Siz kartonlarla neler yapabilirsiniz?
Kumları boyayarak resim yapabilir ya da ev için çok şık görünebilecek mumluklar yapabilirsin. Malzemelerini hazırla ve bize katıl!
Plastik şişeni eğlenceli bir hale getirmek istemez misin? Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde kendi zevkimize göre tasarladığımız termoslar yapıyoruz.
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde yine hayal gücümüzü, renkleri ve kartonları kullanarak tavus kuşu yapıyoruz...
Siz de masanızda, yanı başınızda duracak kendi emeğinizle yaptığınız bir takvim yapmak istemez misiniz? Bu takvim etkinliğiyle hem ayları hem de mevsimleri öğreniyoruz.
Masamızda bile basket oynayabiliriz. Nasıl mı? Tabii ki Sürpriz Kutusu sayesinde...
Haydi eğlenceye sen de katıl. Bu bölümdeki etkinliğimiz balon patlatma...
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde evimizin en güzel yerine asacağımız yaprak panoları yapıyoruz. Öyleyse malzemeleri hazırlayın.
Oda ya da ev kapısının daha süslü olmasını ister misiniz? Öyleyse kartonlarınızı hazırlayın...
Kim frizbi oynamayı sever? Haydi gelin kendi frizbimizi kendimiz yapalım...
Kilden balık yapabiliriz, peki yaptığımız balığı resmimize ekleyebilir miyiz? Bu tamamen hayal gücümüze bağlı elbette...
Tangram bir kareden belli bir düzene göre kesilen ve yedi parçadan oluşan eski bir Çin bulmacasıdır. Peki Tangram sayesinde neler yapabiliriz gelin Sürpriz Kutusu ile beraber görelim.
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde deniz altında tiyatro oyunu oynuyoruz. Siz de eğlenceye katılın.
Ünlü ressam Pablo Picasso'yu bilir misiniz? Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde Picasso'nun resimlerindeki çizimlere benzeterek yüzler çiziyoruz.
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde kendi çocuk parkımızı yapıyoruz... Atlıkarınca ile başlayalım mı?
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde kumdan şekiller yapıyoruz, ister çiçek, ister hayvan, ister yüz. Karar senin!
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde kuş kukla yapmayı öğreniyoruz. Sen de malzemelerini hazırla!
Yumurta kabından itfaiye aracı mı? Sürpriz Kutusu sınır tanımıyor...
Zoetrope nedir? Durağan resimleri deviniyormuş gibi gösteren bir aygıttır. Peki bunu kendimiz de yapabilir miyiz? Sürpriz Kutusu ile elbette.
Tüm yaz anılarınızı toplayın, Sürpriz Kutusu ile çok güzel bir albüm oluşturacağız!
Sürpriz Kutusu'nun bu bölümünde rengarenk tebeşirler yapıyoruz...
Bostan korkuluğu ne işe yarar? Tarlalara, bostanlara dadanan kargaları kovmaya... Haydi biz de kendi bostan korkuluğumuzu yapalım.
Sizin de el becerinizi kattığınız bir yelkenliniz olmasın mı? Sürpriz Kutusu ile malzemeleri eğlenceli bir hale getirmek hep mümkün...
Kedilerinize tırmanma ağacı ya da başka oyuncakları kendiniz de yapabilirsiniz. Sürpriz Kutusu ile kedi oyun alanı yapmayı öğreniyoruz!
Kutu akvaryum mu kutu televizyon mu? Seçim senin... Sürpriz Kutusu ile istediğini yapabilirsin.
Kağıtlar ayrı, camlar ayrı, plastikler ayrı... Haydi hep birlikte kendi geri dönüşüm kutumuzu yapalım!
Odanıza minik güzel bir sehpa yapmak ister misiniz? Öyleyse Sürpriz Kutusu'na katılın...
Çocuklar sürekli gelişim göstermekte ve boyları uzamakta. Peki boylarını ölçmek için kendi boy ölçerlerini yapmaları nasıl fikir? Böylece sayıları ve ölçümün ne olduğunu da öğrenebilecekler...
Bardaktan kukla ya da kalemlik, seçim senin. Haydi işe koyulma zamanı...
Kendi kostümünü kendin hazırlamak ister misin? Bu bölümde uğur böceği oluyoruz.
Şişeden tekne ya da yemlik yapmak. Malzemelerini hazırla ve bize katıl...
Evcil hayvanınıza kendiniz bir ev yapmak ister misiniz? Öyleyse malzemeleri hazırlayın ve bizi izleyin...